Често задавани въпроси от кандидати за работа

Какво е logisticsjobs.bg ?

Logisticsjobs.bg е интернет платформа за търсене и предлагане на свободни работни и стажантски позиции в сектора на логистиката в България. Сайтът е разработен от Българска асоциация по логистика и е нейна собственост.

Участва ли logisticsjobs.bg в подбора на кадри?

Logisticsjobs.bg е единствено и само платформа за публикуване на свободни позиции. Jobs.balbg.com не е агенция за подбор на персонал, нито е представител на такива и не участва по никакъв начин в избора на кандидати или договарянето на условия за работа.

Проверяват ли се регистрациите на компаниите?

Logisticsjobs.bg проверява легитимността на всички компании, преди да имат възможност да публикуват обяви в сайта.

Проверяват ли се обявите?

Logisticsjobs.bg проверява всяка обява за съответствие със законовите норми и политиката на сайта, преди тя да бъде видима за всички регистрирани потребители.

Колко дълго стои една обява в сайта?

Обявите са с такава продължителност, каквато компаниите сами определят. Всяка компания може да удължи периода или да изтрие обявата преди той да изтече. По преценка на администратор една обява може да бъде изтрита преждевременно или в случай, че престои продължителен период.

Какви функционалности мога да използвам в сайта като кандидат?

Logisticsjobs.bg предлага на потребителите кандидати в личния си профил да:

  • създават до един брой автобиографии от всеки език, с които да кандидатстват по обявени свободни позиции;
  • кандидатстват по обявени свободни позиции;
  • следят историята на своето кандидатстване.

Колко и какви автобиографии мога да имам в сайта?

Logisticsjobs.bg позволява на своите потребители да създават до един брой автобиографии на език – на български и на английски.

Какво представлява процесът по създаване на автобиография?

Създаването на автобиография се извършва стъпка по стъпка по предварително създаден шаблон, който гарантира, че няма да пропуснете важна информация, която работодателите биха желали да получат за вас.

Как да следя по кои обяви съм кандидатствал?

Пълна история на кандидатстването имат потребители кандидати, направили своята регистрация в сайта. В своя профил на специално пригодена страница могат да следят кога, за коя обява и с какво са кандидатствали за нея.

Къде отива моята автобиография и как да съм сигурен, че тя стига до работодателя?

Logisticsjobs.bg е технологична платформа, съответстваща на съвременните практики в тази сфера. Механизмът на работа на сайта гарантира достигане на абсолютно всички кандидатури до компаниите.

При кандидатстване всяка кандидатура с придружаваните от нея допълнителни файлове достигат автоматично в реално време до профила на съответния работодател и са достъпни само за нея.

Системата изпраща автоматично електронно съобщение с потвърждение за осъществяване на кандидатстването по съответната обява до електронната поща, която кандидатът е посочил в своя профил.

Ако не получа електронно съобщение с потвърждение за успешно кандидатстване?

Причините за това могат да са различни – от настройки на пощата, която използват потребителите до технически проблеми на сървърите, чрез които се предават съобщенията. Преди да сигнализирате за нередност екипа ни, проверете:

  • настройките на електронната си поща по отношение на филтрите за входящи съобщения;
  • папката СПАМ във Вашата поща – по различни причини съобщенията от сайта могат да бъдат зачетени като СПАМ. За да предотвратите повторно попадане на съобщенията в тази папка, добавете електронния адрес на автоматичните съобщения в списъка с разрешени адреси;
  • папката КОШЧЕ – случайно или неволно може да сте изтрили автоматичното съобщение, което е изпратено до Вашата поща.

Как работодателите научават за изпратени кандидатури по техните обяви?

Обикновено компаниите следят активно кандидатите по обявените позиции в своите профили. Освен това, работодателите получават автоматични електронни съобщения в своите електронни пощи за всеки, кандидатствал по тяхна обява.

Имат ли други работодатели достъп до моите автобиографии и данни за контакт?

Не. Работодателите имат достъп само до кандидатурите, изпратени по техни обяви.

Изисква ли се от работодателите да заплащат, за да видят моята кандидатура?

Не, не се изисква. Работодателите имат пълен достъп в реално време до всички кандидатури по техните обяви.

Работодателите виждат ли посочените от мен данни за контакт?

За обявите, за които кандидат е изпратил своята кандидатура, работодателите имат пълен достъп до информацията, вписана в автобиографията – телефон, електронен адрес и др.

Има ли значение кога ще кандидатствам по определена обява?

Стандартно в обявата има посочена дата на валидност за нея, като в посочения период могат да бъдат изпращани кандидатури. Въпреки това е възможно компанията да посочи по-ранна крайна дата за кандидатстване в текста на обявата или да спре обявата предварително по свои съображения.

Защо не ме канят на интервю?

Logisticsjobs.bg не участва по никакъв начин в подбора на кандидатите или последващата комуникация и договаряне на условия с тях. Изборът на кандидати изцяло зависи от компанията. Често броят на кандидатите по отделни обяви е изключително голям, а типично за дадена позиция е да бъдат поканени на среща между 5 и 20 кандидати. Обикновено работодателите търсят кандидати с опит и умения, които са максимално близки до необходимите за съответната позиция.

Защо има компании, които публикуват едни и същи обяви дълго време?

Най-честа причина за това явление е липсата на кандидати, отговарящи на поставените изисквания за дадена позиция. Като друга причина може да се отбележи големината на компаниите – при по-голям брой служители е нормално да има регулярно сменящи работата си.

Как мога да науча повече за компанията и да видя всичките й активни обяви?

Във всяка обява има линк "Повече за компанията". На страницата на компанията можете да видите всички нейни активни обяви в момента, както и да прочетете информацията за нея – описание, уеб сайт, телефон за връзка и др.

Какво да направя ако забравя паролата си?

Изберете "Вход" от лентата в горната част на страницата. Използвайте "Забравена парола" до бутона "Вход". Следвайте инструкциите за възстановяване на Вашата парола.

Имате въпрос?

Задайте го тук.